ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Άμυνας, Χέδερ Γουίλσον

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Άμυνας, Χέδερ Γουίλσον
Η Γουίλσον προτίθεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της στις 31 Μαΐου
AP Photo/Carolyn Kaster

H υφυπουργός Άμυνας, αρμόδια για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον, της οποίας το όνομα είχε ακουστεί για να αντικαταστήσει τον Τζιμ Μάτις στην ηγεσία του Πενταγώνου, ανακοίνωσε την παραίτησή της.

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι θα παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Πολεμικής Αεροπορίας για να γίνω πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ελ Πάσο», έγραψε στο Twitter η Γουίλσον.

«Το να υπηρετώ στο πλευρό των αεροπόρων μας ήταν ένα προνόμιο. Είμαι περήφανη για την πρόοδο που επιτύχαμε για να αυξήσουμε το επίπεδο προετοιμασίας και αποτελεσματικότητας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας».

Στη συνέχεια το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης της 58χρονης ρεπουμπλικανής Γουίλσον, πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά τη δημοσίευση στο Ελ Πάσο του ονόματος της Γουίλσον ως μόνης επικρατέστερης ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, ο κατάλογος με τα ονόματα των επικρατέστερων πρέπει να είναι αναρτημένος δημόσια επί τρείς εβδομάδες προτού η διοίκηση του πανεπιστημίου εγκρίνει την επιλογή αυτή.

Η Γουίλσον προτίθεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της στις 31 Μαΐου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Μέγας Αλέξανδρος: Στο «φως» μυστικά που ίσως αποκαλύψουν τον τάφο του

Μίκης Θεοδωράκης: Υπεβλήθη σε επέμβαση – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Απόκριες και Κούλουμα με 25άρια - Κρύο και χιόνια από Τρίτη