ΚΟΣΜΟΣ

Ουτρέχτη: Επιστολή του δράστη «δείχνει» τρομοκρατία για την επίθεση στο τραμ (pics+vid)

Ουτρέχτη: Επιστολή του δράστη «δείχνει» τρομοκρατία για την επίθεση στο τραμ (pics+vid)
Η επιστολή βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 37χρονου Γκιοκμέν Τανίς
Police Utrecht via AP

Το σενάριο της τρομοκρατίας εξετάζουν οι Αρχές μία ημέρα μετά την επίθεση στην Ουτρέχτη με τους τρεις νεκρούς, διευκρινίζοντας πως βασίζονται κυρίως σε μια επιστολή η οποία βρέθηκε μέσα στο όχημα του δράστη, του 37χρονου Γκιόκμεν Τανίς.

Σε κοινή ανακοίνωση, η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία διευκρίνισαν πως σε αυτό το στάδιο των ερευνών δεν έχουν διαπιστώσει «καμία προηγούμενη σχέση» ανάμεσα στον τουρκικής καταγωγής δράστη και τα θύματα της επίθεσης στο τραμ.

Υπενθυμίζεται πως ο 37χρονος, Γκιόκμεν Τανίς, συνελήφθη χθες έπειτα από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας που διήρκεσε επτά ώρες και βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον δικαστή.

Οι Αρχές ωστόσο, εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο για την επίθεση αυτή, η οποία σε μία ήσυχη κατοικημένη γειτονιά της ολλανδικής πόλης.

Tην ίδια στιγμή, τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, τέλος, ότι έχουν συλλάβει συνολικά τρία άτομα για την υπόθεση: τον 37χρονο Τούρκο και δύο αδέρφια για τα οποία υπάρχει η υπόνοια ότι εμπλέκονται στην επίθεση στο τραμ.

Αυτά είναι τα θύματα της επίθεσης

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad γράφει σχετικά με τους δύο νεκρούς ότι η μία ήταν μια 19χρονη που εργαζόταν σε καφέ και ο άλλος ένας προπονητής τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Και οι δύο έχουν ολλανδικά επίθετα.

Το τρίτο θύμα είναι ένας 28χρονος άντρας.

Η Ουτρέχτη, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας με πληθυσμό περίπου 340.000 κατοίκων, είναι γνωστή για τα όμορφα κανάλια της και τους πολλούς φοιτητές της.

Οι φόνοι από επιθέσεις με όπλα είναι κάτι το σπάνιο στην πόλη αυτή, όπως και σε όλη την Ολλανδία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Έπαθε ΣΟΚ όταν άνοιξε την τραπεζική θυρίδα μετά το θάνατο του πατέρα της

Πασχάλης Τερζής: Όλη η αλήθεια για την υγεία του - Τι αποκάλυψε η κόρη του

Σχετικές ειδήσεις