Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ινδία θα λειτουργήσει το πρώτο Hyperloop One

Newsbomb

Το όραμα του ιδιοκτήτη της Tesla Elon Musk, η μετακίνηση με μαγνητική αιώρηση, θα γίνει πραγματικότητα στην Ινδία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Hyperloop είναι ένα νέο είδος μετακίνησης που βασίζεται στη μαγνητική αιώρηση: μια κάψουλα που θα αιωρείται μαγνητικά πάνω σε μια σταθερή τροχιά θα βρίσκεται μέσα σε μια κλειστή σήραγγα. Μπροστά της θα δημιουργείται από αντλίες κενού υποπίεση, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται έτσι να κινηθεί προς τα εμπρός. Με ταχύτητες που θα φτάνουν θεωρητικά μέχρι και τα 1.000 χλμ./ ώρα και, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, χωρίς θόρυβο και χωρίς κραδασμούς.

Η πρώτη χώρα που θα εγκαινιάσει Hyperloop, όπως αποκάλυψε ο Richard Branson της Virgin και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που χειρίζεται το πρότζεκτ, είναι η Ινδία σε μια διαδρομή μήκους 120 χιλιομέτρων από τη Μουμπάι (Βομβάη) έως το Πούνε. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την κατασκευή 12 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Η τελευταία δοκιμή πλήρους κλίμακας του Virgin Hyperloop One έγινε στα τέλη του 2017. Εκεί η σχετική κάψουλα κατάφερε να πιάσει ταχύτητα περίπου 387 χλμ./ ώρα. Αρκετά υψηλή αλλά σημαντικά πιο χαμηλή από την ταχύτητα στόχο των 1.000 χλμ./ ώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr