Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βενετία: Ένα τεράστιο πλωτό βιολί γίνεται γόνδολα στα κανάλια της πόλης - Δείτε γιατί

Newsbomb

Ένα σκάφος σε σχήμα γιγάντιου βιολιού, κατασκευασμένο με στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Covid 19 «ταξίδεψε» στη Βενετία αυτό το σαββατοκύριακο, υπό τον ήχο εγχόρδων.

Οι γόνδολες -σήμα κατατεθέν της Βενετίας…έπαιξαν δεύτερο βιολί αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα πολύ ασυνήθιστο σκάφος: Ένα γιγαντιαίο βιολί που κουβαλούσε ένα ζωντανό κουαρτέτο εγχόρδων.

Μήκους 12 μέτρων, το «Βιολί του Νώε» είναι η πιο πρόσφατη δημιουργία του Βενετού καλλιτέχνη Livio De Marchi. Ο δημιουργός έχει κατασκευάσει πολλά ακόμη ξύλινα έργα που έπλευσαν στη λιμνοθάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός γιγάντιου παπουτσιού και ενός καπέλου origami.

Το νέο αντίγραφο βιολιού μεγάλης κλίμακας είναι κατασκευασμένο από περίπου δώδεκα διαφορετικά είδη ξύλου, με παξιμάδια και μπουλόνια και έχει χώρο για έναν κινητήρα στο εσωτερικό, σύμφωνα με τους New York Times.

Το έγχορδο-βάρκα είναι ένα σημάδι «επανεκκίνησης της Βενετίας» ειπε ο De Marchi, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα κατά τη διάρκεια του περυσινού λοκντάουν. Το ονόμασε από την κιβωτό του Νώε επειδή πιστεύει ότι στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας - καλλιτεχνικά και πολιτιστικά - μετά από μια καταιγίδα.

Το «βιολί του Νώε» έπλευσε στα κανάλια της Βενετίας το Σάββατο, καθώς οι μουσικοί στο πρωτότυπο σκάφος ερμήνευαν έργα του Βιβάλντι.

Μετά από περίπου μια ώρα βόλτας, το πλεούμενο ευλογήθηκε από έναν ιερέα, ο οποίος είπε οτι θα ήθελα να στείλει μήνυμα ελπίδας στον κόσμο. Οι Times αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις στην Ιταλία και ένα μουσείο στην Κίνα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το αποκτήσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Πάτρα: Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος για τον 6χρονο - Ίσως τον «ξυπνήσουν» αύριο

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές