Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βραζιλία ο Άγιος Βασίλης έγινε δύτης και έπαιξε με... καρχαρίες

Μελίνα Παπαγεωργίου Επιμέλεια Μελίνα Παπαγεωργίου

Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο ενυδρείου του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μία παράδοση των Χριστουγέννων που κρατάει αρκετά χρόνια στην τουριστική πρωτεύουσα, που οι γιορτές την βρίσκουν στην έναρξη του καλοκαιριού. 

Ο Άγιος Βασίλης φόρεσε την... αδιάβροχη στολή του και βούτηξε μέσα στα νερά για να κολυμπήσει με καρχαρίες και να φωτίσει τις ημέρες των παιδιών σε ενυδρείο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, το μεγαλύτερο ενυδρείο στη νότια Αμερική.

Η επίσκεψη του Άγιου στο ενυδρείου είναι μία παράδοση των Χριστουγέννων που κρατάει αρκετά χρόνια στην τουριστική πρωτεύουσα, που οι γιορτές την βρίσκουν στην έναρξη του καλοκαιριού.

Εκτός από την κόκκινη στολή και τη γενειάδα του ο Άγιος Βασίλης φόρεσε τα βατραχοπέδιλά του, τη μάσκα του και είχε τις απαραίτητες μπουκάλες οξυγόνου, ενώ τάισε και άγγιξε καρχαρίες και άλλα είδη ψαριών μέσα σε μία από τις δεξαμενές του ενυδρείου.

«Η κατάδυση ως Άγιος Βασίλης είναι απίστευτη. Βλέπεις τη λάμψη στα μάτια των παιδιών που δεν έχουν συνηθίσει έναν δύτη Άγιο Βασίλη να έρχεται σε επαφή με ζώα και να τα ταΐζει», είπε ο Φελίπε Λούνα, ο οποίος ντύνεται Άγιος Βασίλης τα τελευταία εφτά χρόνια, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE.

Εξήγησε ότι πριν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα κάνουν «εξάσκηση» με τους καρχαρίες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

«Δεν είναι τα τέρατα που μας δείχνουν στις ταινίες», είπε.

Με επιφάνεια 26.000 τετραγωνικών μέτρων και 4,5 εκατομμύρια λίτρα νερό, το ενυδρείο του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι το μεγαλύτερο στη νότια Αμερική και φιλοξενεί 360 διαφορετικά είδη θαλάσσιων ζώων από τη Βραζιλία και ολόκληρο τον κόσμο.