Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τυνησία «κηρύσσει πόλεμο» στην τρομοκρατία μετά την πολύνεκρη επίθεση

Αλέξανδρος Τσοποτός

Ο πρόεδρος της Τυνησίας,Beji Caid Essebsi, στον απόηχοτου μακελειού στο μουσείο Μπαρντό, κήρυξε «ανελέητο πόλεμο» στην τρομοκρατία, λέγοντας πως «αυτές οι τερατώδεις μειονότητες δεν μας τρομάζουν. Θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος, δίχως οίκτο».

19 άτομα (εκ των οποίων 17 τουρίστες) σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη (18/03/2015) στο Μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, με τις αρχές να αναθεωρούν προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα και έκανε λόγο για 20 νεκρούς τουρίστες.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για μία «τελική κατάσταση» και καταμέτρησε 17 νεκρούς τουρίστες, εκ των οποίων τέσσερις Ιταλούς, ένα Γάλλο, δύο από την Κολομβία, πέντε Ιάπωνες, έναν Πολωνό, έναν Αυστραλό και μία Ισπανίδα», όπως μεταδίδει το BBC. Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα δύο τουριστών.

Εκτός των 17 τουριστών, δύο Τυνήσιοι, ένας αστυνομικός και ένας οδηγός λεωφορείου, σκοτώθηκαν σύμφωνα με τον Eσίντ.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς ανάμεσά τους 20 τουρίστες.

Δύο δράστες επίσης σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα ωστόσο με γαλλική διπλωματική πηγή, στην επίθεση στο μουσείο έχασαν τη ζωή τους δύο Γάλλοι τουρίστες.

Εκατοντάδες Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Τύνιδας προκειμένου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του Μουσείου Μπαρντό.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά από ένα θέατρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, κεντρική οδική αρτηρία της πόλης και διαδηλωτές κάθε ηλικίας κρατούσαν σημαίες της Τυνησίας, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον των «τρομοκρατών».

«Η Τυνησία είναι ελεύθερη, έξω οι τρομοκράτες», «εξουδετερώστε τους τρομοκράτες, είναι καθήκον σας», «με την ψυχή και το αίμα μου θα υπερασπιστώ τη σημαία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε ρυθμικά το πλήθος.

Οι διαδηλωτές επίσης έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της χώρας.