Ροή Ειδήσεων
ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Το μυστήριο του τάφου της Νεφερτίτης αποκαλύπτεται (video)

Οι ρωγμές στα τοιχώματα του ταφικού θαλάμου του Τουταγχαμών σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός βρετανού επιστήμονα, υποδεικνύουν ότι υπάρχει πιθανότητα πίσω τους να βρίσκεται κρυμμένος ο τάφος της Νεφερτίτης.

Ο Νίκολας Ριβς από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζει πως μετά από προσεκτικό σκανάρισμα των τοίχων του ταφικού μνημείου του Τουταγχαμών βρήκε μια μυστική είσοδο η οποία κατά τη γνώμη του οδηγεί στο τάφο της πανέμορφης κατά το μύθο βασίλισσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μία από τις δύο κρύπτες που υπάρχουν και έχουν κρυφτεί από τους κατασκευαστές της πυραμίδας περιέχει τη σορό της Νεφερτίτης. Αν τελικά έχει δίκιο αυτό λύνει πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με κάποια ανεξήγητα που έχουν απασχολήσει τους επιστήμονες όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με την πυραμίδα.

'Ενα εξ αυτών αφορά τα κτερίσματα που βρέθηκαν μέσα και φαίνονται όλα να είναι δεύτερο χέρι και πολύ πρόχειρα τοποθετημένα. Η κρύπτη για τον τάφο βρίσκεται δεξιά της κεντρικής εισόδου, κάτι που συνηθιζόταν στην ταφή που προοριζόταν για βασίλισσες και όχι για βασιλιάδες.
Ο Ριβς υποστηρίζει πως ο τάφος ανήκει στη Νεφερτίτη και κατόπιν θάφτηκε εκεί και ο Φαραώ. Εν τω μεταξύ και άλλοι επιστήμονες που ασχολούνται με τον αιγυπτιακό πολιτισμό στηρίζουν τις υποθέσεις του.

Πηγή: CNN

Ροή Ειδήσεων

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER