Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σπαρακτικό: Μητέρα γορίλας αρνείται να αφήσει το νεκρό μωράκι της (video+photos)

Newsbomb

Ακόμα και τις πιο αδόνητες καρδιές «ραγίζουν» οι εικόνες μιας μητέρας γορίλα, η οποία αρνείται να αφήσει από την αγκαλιά της το νεκρό μωράκι της, σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας.

Ο δεσμός μεταξύ μιας μητέρας και του παιδιού της είναι άρρηκτος, ακόμα και στα πιο άγρια πλάσματα του ζωικού βασιλείου, όπου εκεί φαίνεται πως ούτε ο θάνατος μπορεί να τους χωρίσει.

Ο ανείπωτος πόνος μάλιστα του επιβλητικού θηρίου είναι χαραγμένος στο πρόσωπό του, την ώρα που περπατά πάνω – κάτω το κλουβί του, σε μια απέλπιδα και δακρύβρεχτη προσπάθεια να δώσει ξανά πνοή στο μικρό της.

Η Shira προσπαθεί να «ξυπνήσει» το μωράκι της που ξεψύχησε μία μόλις εβδομάδα μετά τη γέννησή του, κρατώντας το σφιχτά στην αγκαλιά της, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κήπου στη Φρανκφούρτη, όλο αυτό το διάστημα συμπεριφέρεται σαν μητέρα…

gorillas3

Οι φροντιστές μάλιστα δεν μπορούν να εξακριβώσουν τα αίτια θανάτου του μικρού γορίλλα, καθώς η 10χρονη μητέρα αδυνατεί να συμβιβαστεί με την τραγική της απώλεια, μην επιτρέποντας να της το πάρουν μακριά. Κοιμάται και ξυπνά με το μικρό στην αγκαλιά της.

«Το μικρό φαινόταν καλά, ωστόσο πέθανε ξαφνικά χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό», εξηγεί ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Αυτό πάντως είναι το δεύτερο παιδί που χάνει η Shira, καθώς πέρυσι «έφυγε» από κοντά της και ο έξι μηνών γιος της Tandu.