ΚΥΠΡΟΣ

Πρώην υπουργοί στους κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μαρί

Πρώην υπουργοί στους κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μαρί

Κατατέθηκαν τα οκτώ κατηγορητήρια για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και δύο τέως υπουργοί: ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και ο τέως υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που διώκονται είναι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης (από την Ελλάδα), ο υπαρχηγός της, Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους αντίστοιχα, καθώς και ο διοικητής της ΕΜΑΚ (Εδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) Αντρέας Λοϊζίδης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποδέχθηκε το αίτημα μίας εκ των δικηγόρων της υπεράσπισης και έδωσε προθεσμία μέχρι τις 23 Απριλίου για να επιδοθεί το κατηγορητήριο στους κατηγορούμενους. Έτσι εάν και εφ' όσον καταστεί δυνατή η επίδοση του κατηγορητηρίου, στις 23 Απριλίου 2012, θα γίνει και η πρώτη εμφάνιση των οκτώ κατηγορουμένων στο δικαστήριο.