ΚΥΠΡΟΣ

Κορονοϊός στην Κύπρο: Μέτρα για τα Θεοφάνια και όχι μόνο (vid)

Κορονοϊός στην Κύπρο: Μέτρα για τα Θεοφάνια και όχι μόνο (vid)
Υπουργός Υγείας Κύπρου: Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει και νέα δέσμη μέτρων
ALPHA CYPRUS

Ενώπιον μιας εξελισσόμενης προς το χειρότερο κατάστασης βρίσκεται η Κύπρος

O Υπουργός Υγείας της Κύπρου, ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση πως μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει και νέα δέσμη μέτρων η οποία ανάμεσα σε άλλα θα καλύψει και τα Θεοφάνια.

«Να το πούμε κυπριακά για να το καταλάβουμε. Με την Όμικρον και οι εμβολιασμένοι κολλούμε. Απλά δεν καταλήγουμε στα νοσοκομεία. Όσα μέτρα και να πάρουμε πλέον εναπόκειται και στον κάθε πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ο οποίος στη διάρκεια της εκπομπής σημείωνε εισηγήσεις για τροποποίηση μέτρων και δράσεων ούτως ώστε να ενισχυθούν οι ενέργειες που γίνονται για διαχείριση της κατάστασης.

  • - PCR πριν από τη πτήση προς την Κύπρο, επειδή 70 επιτήδειοι μας εκμεταλλεύτηκαν και μπήκαν στα αεροπλάνα με συμπτώματα και διέσπειραν τον ιό ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως πρόκειται για ανεπίτρεπτη κατάσταση και εκμετάλλευση της καλοσύνης που επέδειξε το κράτος σε όσους ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα για την περίοδο των γιορτών.
  • - 24ωρο Rapid Test και απαγόρευση του χορού στα κέντρα διασκέδασης επειδή όπως είπε δεν τηρούσαν τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα και τώρα τους δίνεται τελευταία ευκαιρία για να το πράξουν.

Μίλησε επίσης για εκτόξευση των κρουσμάτων στις ηλικίες 20-30 ετών που σύχναζαν στους συγκεκριμένους χώρους. Οι χώροι αυτοί είπε στη βάση και των δεδομένων από την ομάδα ιχνηλάτησης αποτέλεσαν εστίες του ιού το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και οι γάμοι και οι βαφτίσεις στους οποίους δεν τηρούνταν τα απαιτούμενα μέτρα. Εξ ου είπε και περιορίζεται ο αριθμός των παρευρισκομένων στους 300.

Σε ότι αφορά τον περιορισμό της παρουσίας κόσμου στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως έγινε επειδή ακριβώς παρατηρήθηκε πως δεν τηρείτο το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αν συνεχίσει να παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο είπε, τότε θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Ερωτηθείς για την ερχόμενη βδομάδα και γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα και για τις εκκλησίες, ανέφερε ότι την Τρίτη θα γίνει σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα και την Τετάρτη Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη νέων μέτρων. Τα μέτρα αυτά είπε δύναται και μάλλον θα περιλάβουν και τα Θεοφάνια για να αποτραπούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρσι.

Ο κ. Χατζηπαντέλας δεσμεύτηκε επίσης να συζητήσει με τους φαρμακοποιούς το ενδεχόμενο αύξησης των διανυκτερεύοντων φαρμακείων ώστε να υπάρχουν περισσότερα σημεία για Rapid Tests καθώς επίσης και τα διαθέσιμα σημεία δειγματοληψίας του κράτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, εστίαση, διασκέδαση και μουσική

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ποια είναι η κάλυψη κατά της Όμικρον μετά τη 2η δόση του εμβολίου