Φον ντερ Λάιεν: Είμαστε στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Κύπρος ήταν πάντα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιστορίας και κουλτούρας και πριν από 20 χρόνια επιλέξατε να είστε και στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φον ντερ Λάιεν: Είμαστε στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού
2'

Ειδικότερα, σε ανάρτηση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, στην πλατφόρμα Χ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθυνόμενη προς τους Κυπρίους αναφέρει ότι «σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η οικογένειά μας ενώθηκε σε ένα κοινό σπίτι. Η Κύπρος ήταν πάντα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιστορίας και κουλτούρας και πριν από 20 χρόνια επιλέξατε να είστε και στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προσθέτει ότι «έκτοτε, έχετε δει τη χώρα σας να αλλάζει προς το καλύτερο», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πόσο έχει αλλάξει η Ένωση προς το καλύτερο χάρη στην συμμετοχή της Κύπρου.

Επιπλέον, στο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι «η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα τελευταία 20 χρόνια έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο για το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια, την ναυσιπλοΐα και τις ανθρωπιστικές συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας», επισημαίνοντας ότι τον προηγούμενο μήνα η Κύπρος πρωτοστάτησε στο άνοιγμα ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Κάνετε την Ευρώπη πιο δυνατή και η Ευρώπη σας έχει κάνει πιο δυνατούς»

«Αξιοποιείτε στο έπακρο τη μοναδική γεωγραφία σας ως γέφυρα μεταξύ ηπείρων. Κάνετε την Ευρώπη πιο δυνατή. Και η Ευρώπη σας έχει κάνει πιο δυνατούς, επίσης», τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι αυτά τα 20 χρόνια, η Κύπρος έχει επωφεληθεί από τη δημιουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών, την ισχυρότερη προστασία του περιβάλλοντος και την πιο καθαρή ενέργεια.

«Ενώσαμε τους πόρους μας για να ξεπεράσουμε κρίσεις όπως η πανδημία ή οι δασικές πυρκαγιές», σημειώνει.

«Είμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί μαζί. Ευτυχισμένη επέτειο και ζήτω η Ευρώπη!», καταλήγει η φον ντερ Λάιεν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή