ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιβεβαιώνει τα περί περικοπών

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιβεβαιώνει τα περί περικοπών

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιβεβαίωσε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο η Ιερά Σύνοδος για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών των Μητροπόλεων θα προχωρήσει σε ορισμένες περικοπές, ενώ αναμένονται διαφοροποιήσεις στις απολαβές των εργαζομένων σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι από τα μέτρα δεν θα επηρεαστούν οι χαμηλόμισθοι και θα αντιμετωπιστούν με ευαισθησία οι περιπτώσεις των ιερέων, η πλειονότητα των οποίων είναι πολύτεκνοι.

Αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για να σταματήσει αυτή η οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει παντού», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Επίσης, τόνισε ότι οι Αρχιερείς θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα, λέγοντας ότι ο ίδιος θα προχωρήσει πρώτα σε αποκοπή του δικού του μισθού. Πρόσθεσε ότι αποκοπή μισθών θα γίνει και για όλους τους Μητροπολίτες και Επισκόπους και για το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και όλων των Μητροπόλεων.

Ο κ. Χρυσόστομος εξήγησε ότι το εισόδημα της Εκκλησίας έχει μειωθεί και το όλο θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά. Ανέφερε ότι οι κληρικοί που απολαμβάνουν χαμηλού εισοδήματος μέχρι 2.000 ευρώ, δεν θα τους αγγίξει η απόφαση αποκοπής μισθών.

«Αυτό θα ισχύσει και για τους λαϊκούς υπαλλήλους μας, που παίρνουν μισθό μέχρι και 2.000 ευρώ», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.