ΚΥΠΡΟΣ

Κλέφτες ξηλώνουν ακόμη και ολόκληρα εργοστάσια στην Κύπρο

Κλέφτες ξηλώνουν ακόμη και ολόκληρα εργοστάσια στην Κύπρο

Οι κλέφτες μετάλλων δεν αρκούνται μόνο σε όσα κλέβουν από σπίτια, αποθήκες και άλλα υποστατικά στις πόλεις και την ύπαιθρο, αλλά επεκτάθηκαν πλέον και σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και ένα από αυτά, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία (ΕΜΕ), σχεδόν το σήκωσαν και έφυγαν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» πως οι κλέφτες ξήλωσαν τους μεταλλικούς μηχανισμούς, τα εργαλεία και τα μηχανήματα και τα μετέφεραν εκτός εργοστασίου.

Πρόκειται για εργοστάσιο στον Άγιο Νικόλαο, όπου από τη δεκαετία του 1950 διεξάγονταν εργασίες εξόρυξης μεταλλευμάτων. Οι κλέφτες άφησαν μόνο το κέλυφος του υποστατικού, που είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

Τώρα, πήραν σειρά οι εγκαταστάσεις της ΕΜΕ στο Μιτσερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι κλέφτες γνωρίζουν να χειρίζονται οξυγονοκόλληση και τον τρόπο κοπής των χοντρών μετάλλων, κάτι το οποίο απαιτεί εμπειρία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κλέφτες δούλεψαν σε ύψος 3-4 μέτρων.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις οι κλέφτες αφαίρεσαν ακόμη και τις ράγες, στις οποίες κυλούσαν τα βαγόνια μεταφοράς του μεταλλεύματος.