ΚΥΠΡΟΣ

Στο Eurogroup Νοεμβρίου πρέπει να συζητηθεί η στήριξη της Κύπρου

Στο Eurogroup Νοεμβρίου πρέπει να συζητηθεί η στήριξη της Κύπρου

H αίτηση της Κύπρου για οικονομική βοήθεια από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, πρέπει να συζητηθεί στο Eurogroup που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Αλλωστε όπως είπε με τον στόχο αυτό συμφωνούν και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία επισημαίνουν ότι, σε περίπτωση κατά την οποία η αίτηση της Κύπρου δεν συζητηθεί στις 12 Νοεμβρίου μαζί με την αίτηση της Ισπανίας, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη του προέδρου Χριστόφια με τους αρχηγούς των κομμάτων, φαίνεται ότι υπάρχει κοινή θέση για απόρριψη των προτάσεων της τρόικας, οι οποίες αφορούν την πλήρη κατάργηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) του 13ου μισθού, την αύξηση των τραπεζικών κεφαλαίων στο 10% και τον χειρισμό του θέματος «επισφαλή δάνεια- εκποίηση περιουσιών».

Σήμερα το απόγευμα τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων θα έχουν νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης στις εισηγήσεις της τρόικας, που αφορούν δημοσιονομικά και διαρθρωτικά ζητήματα.