ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Διαφωνίες σε πολύ σημαντικά ζητήματα με την τρόικα

Κύπρος: Διαφωνίες σε πολύ σημαντικά ζητήματα  με την τρόικα

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφωνίες σε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Χαρακτήρισε σκληρή την διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι «έχουν επιτευχθεί διάφορες συγκλίσεις». Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφωνίες ή τις συγκλίσεις στις οποίες αναφέρθηκε. Στόχος, επανέλαβε ο Στεφάνου, είναι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το πρόγραμμα δανειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στην σημερινή σύσκεψη ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα, στα οποία υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις.

Ο Στεφάνου επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα υποφερτό μνημόνιο. Το μνημόνιο ούτως ή άλλως θα προκαλέσει «πολλές δυσκολίες. Θα περιέχει πρόνοιες που θα είναι δύσκολες για το λαό μας», σημείωσε.

Οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής της τρόικας με την κυβερνητική επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή ξανάρχισαν το απόγευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι επειδή ήταν προγραμματισμένο η τρόικα να μείνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο, η αποχώρηση της δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι προσπάθειες και οι επαφές.