ΚΥΠΡΟΣ

Πράσινο φως στην κυβέρνηση από την Cyta για δάνειο 100 εκατ.

Πράσινο φως στην κυβέρνηση από την Cyta για δάνειο 100 εκατ.

Ναι σε δάνειο ύψους 100 εκατ. στην Κυβέρνηση, αποφάσισε με επτά ψήφους υπέρ και 3 κατά αργά χθες η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΗΚ μετά από μαραθώνια συνεδρία που άναψε τα αίματα.

Η απόφαση, οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη όλων των συντεχνιών, πλην της ΣΥΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, για τα άμεσα δυναμικά μέτρα που σχεδιάζεται να ληφθούν ως αντίδραση.
Η Διαχειριστική Επιτροπτή του Ταμείου είχε προηγουμένως εξετάσει πρόταση που υπέβαλε το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Χαρής, που προέβλεπε ότι η εγγύηση των 120 εκατ. θα ήταν το 13,2% της ΑΤΗΚ, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει μετοχοποίηση. Ωστόσο, αυτή δεν τέθηκε τελικά επί τάπητος.
Κύριο σημείο που η Διαχειριστική Επιτροπή επέλεξε για να πείσει τις συντεχνίες, ήταν η διαβεβαίωση ότι μόλις η Δημοκρατία λάβει την πρώτη δόση διεθνούς δανεισμού, θα αποπληρωθεί και το δάνειο του Ταμείου Συντάξεων.
Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι έγινε ήδη η κίνηση του υπουργού Οικονομικών προς το Ταμείο Συντάξεων ΑΗΚ, από το οποίο ζητούνται ακόμα 100 εκατ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα στην ΑΗΚ θα συζητηθεί την Παρασκευή.