ΚΥΠΡΟΣ

Λαϊκή Τράπεζα: Mειωμένες ζημιές για το 2012

Λαϊκή Τράπεζα: Mειωμένες ζημιές για το 2012

Μειωμένες ζημιές και αυξημένες προβλέψεις αναμένει για το 2012 η Λαϊκή Τράπεζα, σε σύγκριση με ζημιές 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που κατέγραψε το 2011.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του Ομίλου για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012 αναμένεται να παρουσιάσουν μειωμένη ζημιά σε σύγκριση με το 2011, «λόγω της σημαντικά χαμηλότερης ζημιάς από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων και της αναμενόμενης ελαφρώς χαμηλότερης απομείωσης υπεραξίας και άλλων άυλων περιουσιακών στοιχείων».

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Όμιλος αναμένεται να παρουσιάσει αυξημένες προβλέψεις για απομείωση χορηγήσεων και μειωμένα λειτουργικά έσοδα σε σχέση με το 2011, «ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο».

Το εννεάμηνο του 2012 η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 1,7 δισ. ευρώ. Σε σχέση με δημοσιεύματα αναφορικά με πρόταση του οίκου Nomura Bank, ως μεσολαβητή, για την εξαγορά του κύκλου εργασιών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, η Λαϊκή Τράπεζα διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση.