ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πιθανή συμμετοχή της ΕΔΕΚ στη νέα κυβέρνηση

Κύπρος: Πιθανή συμμετοχή της ΕΔΕΚ στη νέα κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος του στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης την ερχόμενη βδομάδα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το stockwatch.

Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Μαλά, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι τα αρμόδια όργανα της ΕΔΕΚ θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις εντός της βδομάδας.

Σημείωσε ότι θα διαβιβάσει τις θέσεις του κ. Μαλά στα συλλογικά όργανα του Κινήματος επισημαίνοντας ότι το κόμμα παραμένει προσηλωμένο στις προγραμματικές του θέσεις.

Είπε επίσης ότι δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει διανομή εξουσίας.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι παρουσίασε στην ΕΔΕΚ τους βασικούς άξονες της πολιτικής του στο κυπριακό, στην οικονομία και πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη διακυβέρνηση εθνικού συνασπισμού η οποία, όπως είπε, αποτελεί δέσμευση του.

Ανέφερε επίσης ότι για το κυπριακό θα πρέπει ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω ένα πλαίσιο λύσης πέραν από τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου το 2009.

Σε σχέση με την οικονομία, ο κ. Μαλάς σημείωσε ότι οι προτάσεις του συγκεντρώνονται στην ανάπτυξη και στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Αναφορικά με τη διακυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, σημείωσε ότι θα υπάρχουν δεκαπέντε χαρτοφυλάκια, περιλαμβανομένου του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και δύο υφυπουργείων για ευρωπαϊκά θέματα και τη ναυτιλία.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι καμία πολιτική δύναμη δεν θα έχει περισσότερα από τέσσερα χαρτοφυλάκια, προσθέτοντας ότι στη διακυβέρνηση εθνικού συνασπισμού θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.