ΚΥΠΡΟΣ

Μυστικές υπηρεσίες βούλιαξαν την Κύπρο

Μυστικές υπηρεσίες βούλιαξαν την Κύπρο

Παρασκηνιακό παιχνίδι με εντολή Σόιμπλε για να διαλύσουν τη Μεγαλόνησο

Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε ο ευρωβουλευτής του Γερμανικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης σχετικά με το παιχνίδι που έστησαν οι άνθρωποι της Μέρκελ στην Κύπρο.

Όπως αποκάλυψε ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός, οι πιέσεις προκειμένου να διαλυθεί η οικονομία της Λευκωσίας ασκήθηκαν με εντολή του Βερολίνου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γεωπολιτικές και οικονομικές του επιθυμίες.

«Η επιμονή και η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει τάξη στο οικονομικό καθεστώς της Κύπρου ήταν προμελετημένη και προσχεδιασμένη», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο λοιπόν, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες διέρρευσαν με εντολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκθεση που είχε δημοσιευθεί και από το περιοδικό Der Spiegel στις 3 Νοεμβρίου, με βάση την οποία η Κύπρος αποτελούσε εστία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε ερωτηματικά είναι πως η κίνηση αυτή έγινε ταυτόχρονα με την ανακίνηση της άποψης αυτής και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμπτωση τυχαία αλλά μάλλον ατυχής μιας και αποδυνάμωσε σημαντικά τις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυπριακής πλευράς.

«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο» είπε ο κ. Χατζημαρκάκης, ενώ αναφερόμενος στην αποστολή εμπειρογνωμόνων που εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται δημόσιους υπάλληλους της ΕΕ. «Στην Ελλάδα η ίδια ομάδα δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητη», κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.