ΚΥΠΡΟΣ

Φωτίου: Δεν θα αποδυναμώσουμε την Εθνική Φρουρά

Φωτίου: Δεν θα αποδυναμώσουμε την Εθνική Φρουρά

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι λόγος ή αιτία για να υποβαθμίσουμε ή αποδυναμώσουμε τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Απεναντίας, είπε, όσο υπάρχει απειλή από την άλλη πλευρά, κατοχικά στρατεύματα και όσο η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί και να απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να ενισχυθούν και να ενδυναμωθούν.

Αυτός, πρόσθεσε, είναι ο στόχος και η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε, παρά τα προβλήματα που έχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι ενημέρωσε τον Γιαννάκη Ομήρου για τις προσπάθειες που γίνονται σε διπλωματικό επίπεδο για την ένταξή μας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και τις εξελίξεις όσον αφορά τις καθημερινές πλέον απειλές και αμφισβητήσεις των Τούρκων για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Τον ενημέρωσε επίσης για τους βασικούς άξονες που θα ακολουθήσει στον τομέα της άμυνας σαν νέα κυβέρνηση, αλλά και για τις ένοπλες δυνάμεις.