ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Απίστευτη η κυνικότητα ομολογίας Ρεν

ΕΔΕΚ: Απίστευτη η κυνικότητα ομολογίας Ρεν

Είναι «απίστευτη η κυνικότητα της ομολογίας» του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ότι «έγιναν λάθη κατά τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με την Κύπρο» καθώς και «η πλήρης παραδοχή ότι Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για τις πολιτικές της ΕΕ στις υπόλοιπες χώρες-μέλη» αναφέρει το ΚΣ ΕΔΕΚ.

«Εκφράζουμε τη βαθειά μας απογοήτευση από αυτή την κυνική ομολογία και παραδοχή. Το μήνυμα είναι σαφές. Η αλληλεγγύη υπήρξε απλώς ένα καλόηχο σύνθημα. Κρίμα, κρίμα, κρίμα!» αναφέρει το ΚΣ ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρεται στα όσα δήλωσε χθες μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος ο οποίος είπε ότι έχουμε πάρει δύο μαθήματα από την μεταχείριση της Κύπρου. πρώτον, να διαφυλάσσουμε τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και δεύτερο, να υπάρχει έλεγχος του τραπεζικού συστήματος».

Σε άλλη ανακοίνωσή του το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «αποτελεί πράξη εσχάτου ευτελισμού, η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για πρόθεση της Κυβέρνησης να πωλήσει το μεγαλύτερο μέρος αποθεμάτων χρυσού της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Επαναλαμβάνουμε με έμφαση ότι η εκποίηση των αποθεμάτων χρυσού, που δεν αποτολμήθηκε ούτε στην εθνική τραγωδία του 1974 συνιστά συμπεριφορά που αποτελεί πολιτική και ηθική έκπτωση της σημερινής Κυβέρνησης και σηματοδοτεί παραδοχή αναξιοπρέπειας και κάθε ψήγματος αυτοσεβασμού», καταλήγει το ΚΣ ΕΔΕΚ.