ΚΥΠΡΟΣ

Νέος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου ο Αλέξης Γαλανός

Νέος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου ο Αλέξης Γαλανός

O Αλέξης Γαλανός, πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, δήμαρχος Αμμοχώστου και πρώην Πρόεδρος της φέρεται ως ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης.

Ο κ. Γαλανός δήλωσε στην εφημερίδα Σημερινή ότι έχει προσεγγιστεί από την Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει την ηγεσία του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Μου έχει προταθεί να βοηθήσω ως Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Θα αποδεχθώ, δήλωσε, αφού βεβαιωθώ ότι αυτό είναι συμβατό με το αξίωμα του Δημάρχου της Αμμοχώστου και του Προέδρου της Ένωσης Δήμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε συνάντηση, που είχε χθες βράδυ με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την οριστικοποίηση της σύστασης του ΔΣ της Τράπεζας, έθεσε, είπε, ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις για να αποδεχθεί την πρόταση.

Το νέο Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες που προβάλλονται στον τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

Πανίκος Πούρος, πρώην γενικός διευθυντής υπουργείων εξωτερικών και γεωργίας και πρώην διευθυντής του γραφείου προγραμματισμού

Σάββας Σαββίδης, πρώην διευθυντής της Τρ. Αναπτύξεως

Λάμπρος Παπαδόπουλος, πρώην επικεφαλής ερευνών Citigroup

Φίλιππος Μαννάρης, αναλογιστής AON Hewitt

Γιώργος Θεοχαρίδης, αναπληρωτής καθηγητής οικονομίας στο CIIM

Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο Παν. Κύπρου

Τάκης Ταουσιάνης, τραπεζίτης

Σοφοκλής Μιχαηλίδης, πρώην ανώτερος διευθυντής ΚΤ

Έμιλυ Γιολίτη, δικηγόρος

Λένια Γεωργιάδου, πρώην διευθύντρια στην ΚΤ

Κώστας Χατζήπαπας, εκπρόσωπος ΕΤΥΚ

Erol Riza, χρηματοοικονομικά, πρώην στέλεχος ΚΤ

Μιχάλης Ζαννετίδης, επιχειρηματίας

Ανδρέας Περσιάνης, χρηματοοικονομικά