ΚΥΠΡΟΣ

Αισιόδοξος για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου δηλώνει ο Αλέξης Γαλανός

Αισιόδοξος για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου δηλώνει ο Αλέξης Γαλανός

Την αισιοδοξία του για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε σήμερα ο Αλέξης Γαλανός, ο οποίος δήλωσε ότι αποδέχθηκε μια θέση στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της τράπεζας και την εκλογή του νέου ΔΣ από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Παράλληλα, ο κ. Γαλανός, ο οποίος συναντήθηκε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου, η οποία ανεστάλη από τα μέσα Μαρτίου λόγω των αποφάσεων του Eurogroup, θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο, οπόταν θα γίνει η νέα έκδοση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι ο ίδιος αποδέχθηκε το διορισμό στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, προσθέτοντας όμως ότι απομένει να ξεκαθαριστεί το θέμα του ασυμβίβαστου, διότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τη έπαλξη, όπως τη χαρακτήρισε, τη Δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι οι μετοχές της Τράπεζας μέχρι το Σεπτέμβριο δεν θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης το Χρηματιστήριο. "Αντιλαμβάνομαι ότι θα εκδοθούν μετοχές το Σεπτέμβριο που θα παραδώσουμε. Είναι τότε που θα γίνει απ` ό,τι αντιλαμβάνομαι η έκδοση των μετοχών", συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι τότε θα προχωρήσει η Τράπεζα, καθώς τώρα βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης.

Παράλληλα, ο κ. Γαλανός είπε ότι από τα στοιχεία που γνωρίζει "είμαι πολύ αισιόδοξος για την Τράπεζα Κύπρου", προσθέτοντας ότι "τα στοιχεία που έχω είναι ότι η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά, έχει αυτή τη στιγμή πολύ δυνατή κεφαλαιουχική βάση".

"Απλώς πρέπει εμείς οι ίδιοι να εμπιστευτούμε την τράπεζα μας, να εμπιστευτούμε τον τόπο μας. Η Τράπεζα Κύπρου σήμερα αν πάει καλά θα πάει καλά η Κύπρος, αν δεν πάει καλά θα έχει πρόβλημα η Κύπρος, ιδιαίτερα όσον αφορά το ευρώ", υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αν τον πρότεινε ο Διοικητής της ΚΤ ή ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Γαλανός είπε ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία διότι, όπως ανέφερε και οι δύο ήταν σύμφωνοι. "Ο Αλέξης Γαλανός δεν είναι πάνω σε καμιά διελκυστίνδα", κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ