ΚΥΠΡΟΣ

Αρχίζει ο «πόλεμος» διαγραφών στο ΔΗΚΟ

Αρχίζει ο «πόλεμος» διαγραφών στο ΔΗΚΟ

Ολα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία και το όραμα του ΔΗΚΟ, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Οπως δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, θα γίνει ανασκόπηση της κατάστασης, αναδρομή της πορείας του κόμματος στις προεδρικές εκλογές και μετέπειτα και συζήτηση για το πως θα προχωρήσει το κόμμα, με τα συνέδρια και τα συλλογικά του σώματα.

Σε ερώτηση εάν θα υποβάλει εισήγηση για διαγραφή στελεχών, ο κ. Καρογιάν επανέλαβε ότι στην ατζέντα βρίσκονται όλα τα θέματα και ότι ο ίδιος θα ανταποκριθεί με τεκμηρίωση ενώπιον των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Ολοι, είπε, θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους και τα συλλογικά όργανα θα πάρουν τις αποφάσεις που κρίνουν ότι θα είναι προς το συμφέρον του κόμματος.

"Επιχειρούν να μας παγιδεύσουν στο Κυπριακό"

Για το κυπριακό, ο κ. Καρογιάν κατήγγειλε ότι επιχειρείται παγίδευση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στις προτάσεις που υπέβαλε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έγγραφο που επέδωσαν τα Ηνωμένα Εθνη και διευκρίνησε ότι η αρχική πρόθεση ήταν η παρουσίαση πίνακα συγκλήσεων και αποκλήσεων.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η τελική του μορφή, είχε έντονο το χαρακτήρα ολοκληρωμένου σχεδίου λύσης. Θεωρούμε, πρόσθεσε, ότι αυτό έγινε εκ του πονηρού, με στόχο τον εγκλωβισμό της πλευράς μας σε προτάσεις τις οποίες απορρίπτει η πλειοψηφία των κομμάτων και ο λαός.

Ο κ. Καρογιάν τονίζει ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στα Ηνωμένα Εθνη, ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να δεχθεί το έγγραφο αυτό ως εργαλείο, ή ως βάση για συνομιλίες.

Πρόκειται για άτυπο υπηρεσιακό έγγραφο της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών και δεν πρόκειται να του δώσουμε μεγαλύτερη αξία και υπόσταση.

πηγη icyprus