ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Αντιφατικές οι δηλώσεις για το έγγραφο Ντάουνερ

ΕΔΕΚ: Αντιφατικές οι δηλώσεις για το έγγραφο Ντάουνερ

Για "αντιφατικές" δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορούν το θέμα της ημερομηνίας παραλαβής του εγγράφου Ντάουνερ κάνει λόγο η ΕΔΕΚ και εκφράζει ερωτήματα και απορίες προς την Κυβέρνηση, δεδομένου όπως αναφέρει, ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη σύντομη θητεία του κ. Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας" και λαμβάνοντας υπόψη "τις κατηγορηματικές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις 16.5.13".

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος, ο Γραμματέας της Κ.Ε της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε ότι το κόμμα του αδυνατεί να κατανοήσει "γιατί επελέγη η μη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου αφού το έγγραφο επιδόθηκε πολύ πριν από την πραγματοποίηση της τελευταίας συνεδρίας του Σώματος".

"Ως εκ τούτου διερωτόμαστε πως μπορεί στο μέλλον να γίνουν αποδεκτές οι όποιες διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Προέδρου και των συνεργατών του για πολιτικά θέματα μείζονος σημασίας", ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα με έμφαση τονίζει "ότι το λεγόμενο έγγραφο συγκλίσεων σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως βάση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και πολύ περισσότερο ως ενδιάμεση συμφωνία".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, "είναι δε επιτακτικό το καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμως και εγγράφως να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι ουδεμία δέσμευση της Ε/Κ πλευράς δεν υπάρχει ως προς τις διαβόητες γενναιόδωρες προσφορές και ευρύτερα ως προς το περιεχόμενο του εγγράφου".

ΠΗΓΗ icyprus