ΚΥΠΡΟΣ

AKΕΛ: Η κυβέρνηση ξεπουλά Cyta, AHK και Αρχή Λιμένων

AKΕΛ: Η κυβέρνηση ξεπουλά Cyta, AHK και Αρχή Λιμένων

Τη θέση του ΑΚΕΛ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών επανέλαβε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ο οποίος είχε το πρωί συνάντηση με την ηγεσία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), κάνοντας λόγο για προσπάθειες ξεπουλήματος της CYTA, της ΑΗΚ και της Αρχής Λιμένων στην εξευτελιστική τιμή του 1,4 δις ευρώ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε πως το ΑΚΕΛ αντιτάσσεται «στις προσπάθειες ξεπουλήματος» των ημικρατικών οργανισμών, σημειώνοντας παράλληλα πως την ίδια στιγμή το κόμμα τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του εκσυγχρονσιμού του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας του και άσκησης περισσότερου ελέγχου αναφορικά με τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και τη λειτουργία τους.

«Θεωρούμε ότι μέσα από την άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου μπορούν να γίνουν ακόμα πολύ πιο παραγωγικοί και να συνεισφέρουν πολύ περισσότερα στην κυπριακή κοινωνία», ανέφερε.

Είπε πως οι ίδιοι οι ημικρατικοί οργανισμοί και συγκεκριμένα η CYTA, η ΑΗΚ και η Αρχή Λιμένων επιμένουν ότι έχουν αξία γύρω στα 4,5 δις ευρώ και θα ξεπουληθούν στην εξευτελιστική τιμή του 1,4 δις ευρώ.

«Αυτό αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της κυπριακής κοινωνίας και όχι απλά και μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς», είπε ο κ. Κυπριανού.

«Τους έχω εκφράσει τη στήριξη του ΑΚΕΛ στις προσπάθειες που καταβάλλουν και τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε στο πλευρό τους στις όποιες κινητοποιήσεις θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της υπεράσπισης των ημικρατικών οργανισμών», ανέφερε .

Τους έχω διαβιβάσει, σημείωσε, «την ξεκάθαρη θέση του ΑΚΕΛ ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας, για λόγους κοινωνικούς, που έχουν να κάνουν δηλαδή με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν αυτοί οι ημικρατικοί οργανισμοί, για λόγους ψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών στον κυπριακό λαό αλλά και εργοδότησης με καλούς όρους χιλιάδων εργαζομένων διαφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ιδιαίτερα βέβαια αυτών που είναι κερδοφόροι».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ