ΚΥΠΡΟΣ

Σε διήμερη συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο

Σε διήμερη συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο

Σε διήμερη συνεδρία συνέρχεται σήμερα και αύριο το Εθνικό Συμβούλιο, κατά την οποία θα συζητηθούν η αποτελεσματικότερη λειτουργία του σώματος, το θέμα της εκπροσώπησης σε αυτό της Συμμαχίας των Πολιτών και το ζήτημα του συνομιλητή στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Στις 9 Ιουλίου και μετά από την άτυπη σύσκεψη αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είχε δηλώσει ότι το Εθνικό Συμβούλιο κατά τη διήμερη συνεδρία θα αποφασίσει για όλα αυτά τα ζητήματα, κάνοντας λόγο για συναίνεση όσον αφορά το θέμα του συνομιλητή, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο όνομα. Ωστόσο, ο Τύπος είχε κάνει αναφορά στο όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΞ.

Στη συνεδρία τα κόμματα αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου μετά τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που έγινε στην άτυπη σύσκεψη αρχηγών, στη βάση του προσχεδίου πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Στυλιανίδη.

"Όλα αυτά θα συζητηθούν ξανά στο Εθνικό Συμβούλιο στις 16 και στις 17 Ιουλίου και οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δεσμευτεί ότι θα έρθουν με δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα από αυτό το διήμερο Εθνικό Συμβούλιο η όλη σκέψη και θέση που αφορά την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου", είχε σημειώσει.

Ανταλλαγή απόψεων είχε γίνει και για το θέμα της εκπροσώπησης της Συμμαχίας Πολιτών στο Εθνικό Συμβούλιο με τον Εκπρόσωπο να δηλώνει ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στη διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 16 και στις 17 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ icyprus