ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κασουλίδης σε συνάντηση για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Κασουλίδης σε συνάντηση για το μέλλον της Ευρώπης

Συνάντηση υψηλού επιπέδου με θέμα το μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία, με τη συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Στη συνάντηση προσκλήθηκε και θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η ανεπίσημη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται στη Μαγιόρκα στις 19 και 20 Ιουλίου, ύστερα από πρωτοβουλία των Υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ, το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Ένωση και το πώς μπορεί το ευρώ να σταθεροποιηθεί σε διαρκή βάση προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στην ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ στο σύνολό της.

Επίσης, θα συζητηθεί το πώς μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα και να ενισχυθεί η δημοκρατική νομιμότητα της ευρωπαϊκής δράσης.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 17 Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ (Γερμανία, Ισπανία, Κύπρος, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία), ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Μάλτας, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς, καθώς και Ευρωβουλευτές.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της περσινής που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι Υπουργοί θα γίνουν δεκτοί από τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Πρίγκιπα Φίλιππο της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ icyprus