ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση Μαρί: Πέντε χρόνια φυλακή ο Παπακώστας

Υπόθεση Μαρί: Πέντε χρόνια φυλακή ο Παπακώστας

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας για την φονική έκρηξη στο Μαρί. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι ο κ. Παπακώστας λειτουργούσε ως μέλος της κυβέρνησης καθώς και το βεβαρημένο ιατρικό του ιστορικό και την ηλικία του.

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, χωρίς αναστολή.

Σημειώνεται ότι η υγεία του Κώστα Παπακώστα έχει κλονιστεί και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το δικαστήριο αποδέχθηκε έκθεση του ιατροσυμβουλίου για μετριασμό της ποινής του. Το δικαστήριο αναγνώρισε την προσφορά του Παπακώστα στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά σύμφωνα με την απόφαση, ο Παπακώστας φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Αναφορά έγινε και για την κατάσταση της υγείας του Χαραλάμπους.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρθηκε ότι οι "4" γνώριζαν λόγω της θέσης τους τον σοβαρό κίνδυνο που παραμόνευε στο Μαρί αλλά παρέλειψαν να λάβουν μέτρα για αποτροπή της τραγωδίας στο Μαρί.

Στην απόφαση έγινε αναφορά και τις οικογένειες των θυμάτων και τα όσα βίωσαν μετά την φονική έκρηξη και την απώλεια των δικών τους, στηριγμένα και σε εκθέσεις του Γραφείου Ευημερίας.

ikypros