ΚΥΠΡΟΣ

Συνεδριάζει η Κεντρική για το 18% της Τράπεζας Κύπρου

Συνεδριάζει η Κεντρική για το 18% της Τράπεζας Κύπρου

Το θέμα που προέκυψε με την κατοχή του 18% των μετοχών της νέας Τράπεζας Κύπρου από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας θα βρεθεί στο επίκεντρο συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ζήτημα αυτό τέθηκε από μέλη του ΔΣ προς το Διοικητή της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη.

Όλα θα εξεταστούν τη Δευτέρα στο ΔΣ της ΚΤΚ μέσα από την πρόθεση να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα, ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες σημείωσαν ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν το επεδίωξαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μετοχές που έλαβε η πρώην Λαϊκή από την Τράπεζα Κύπρου (λόγω του ότι τα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου είναι περισσότερα από τις υποχρεώσεις) δεν μπορεί να αποδοθούν στους πιστωτές της Λαϊκής που υπέστησαν απώλειες, διότι η Τράπεζα δεν μπορεί να εισέλθει άμεσα σε εκκαθάριση, διότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκποίησης των θυγατρικών τραπεζών που ο όμιλος διαθέτει σε Ουκρανία, Ρωσία και Μάλτα.

Όπως αναφέρθηκε, αν η Λαϊκή Τράπεζα τεθεί σε εκκαθάριση, χωρίς εκποίηση των θυγατρικών της, ενδεχομένως να υπάρξουν μέτρα από τις εποπτικές Αρχές υπό τις οποίες υπάγονται οι θυγατρικές αυτές.

ΠΗΓΗ ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 81% των μετοχών Τράπεζας Κύπρου κατέχουν οι νέοι μέτοχοι

Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή

Κύπρος:Ποινικοί ανακριτές θα ερευνήσουν την περίοδο 2006-2013