ΚΥΠΡΟΣ

Χάσικος: H Kύπρος δεν θα πτωχεύσει

Χάσικος: H Kύπρος δεν θα πτωχεύσει

Ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Κύπρος δεν θα πτωχεύσει, έστειλε από τη Λεμεσό ο υπουργός εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Μιλώντας στο φεστιβάλ δεκαπενταυγούστου που διοργανώνεται στη Λόφου, ο κ. Χάσικος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε τη χώρα μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρώτο μέλημα της, είπε ο ΥΠΕΣ, ήταν να ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα της πτώχευσης, και πλέον σημείωσε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Ήδη έχουμε κάμει το πρώτο βήμα», είπε. «Η τρόικα» πρόσθεσε, «ο δανειστής μας δηλαδή έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος ότι ο οφειλέτης είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα όσα χρωστεί, είναι σε θέση να πάρει μέτρα και έλαβε μέτρα, έτσι ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος», άρα λοιπόν τόνισε ο κ. Χάσικος, «μπορούμε να ελπίζουμε».

Εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να επαναφέρει την Κύπρο που όλοι γνωρίζαμε το συντομότερο δυνατό. «Κάποιοι άλλοι» σημείωσε ο υπουργός, «για κάποιους λόγους, μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, τους συγχωρούμε, όλοι μαζί ανεξαρτήτως κομμάτων, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ένα και μοναδικό στόχο έχουμε, να σώσουμε τη Κύπρο».

Ο κ. Χάσικος ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος θα σωθεί χάρη σε όλους μας , μέσα από τις θυσίες μας, είτε είμαστε κυβέρνηση, είτε είμαστε απλοί πολίτες».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ