ΚΥΠΡΟΣ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο ιδρυμα ΤΕΠΑΚ στη Κύπρο

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο ιδρυμα ΤΕΠΑΚ στη Κύπρο

Κακοδιαχείριση και διασπάθιση εκατομμυρίων καταδεικνύει ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που διενήργησε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, σε ότι αφορά το θέμα ενοικίασης κτηρίων για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Όπως προκύπτει, ένα μεγάλο μέρος των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε τα τελευταία χρόνια το ΤΕΠΑΚ ως κρατική χορηγία, κατέληξε στις τσέπες ιδιοκτητών κτηρίων. Ενοίκια χιλιάδων ευρώ για κτήρια ενοικιαζόμενα χωρίς προσφορές, πολλά εκ τω οποίων δεν χρησιμοποιούνται καν, είναι το σκηνικό που συνθέτει το παζλ της τεράστιας διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο τεχνολογικό ίδρυμα της Λεμεσού.

Στο πόρισμά της, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η κα Γιωρκάρτζη εστιάζει και στο γεγονός ότι το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ δεν προχώρησε σε διώξεις λειτουργών του πανεπιστημίου, παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που είχε στη διάθεσή του όσον αφορά το μέγα σκάνδαλο με τις ενοικιάσεις κτηρίων.

Το πόρισμά αναμένεται να διαβιβαστεί και στον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς προκύπτουν εκ πρώτης όψεως και ποινικά αδικήματα.