ΚΥΠΡΟΣ

Ο κυπριακός τύπος για το σκάνδαλο της επένδυσης της ΑΤΗΚ

Ο κυπριακός τύπος για το σκάνδαλο της επένδυσης της ΑΤΗΚ

Το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακού ακινήτου στη Λάρνακα και η επένδυση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού τύπου, όπως και στα χθεσινοβραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Οι σημερινές εφημερίδες προβάλουν το θέμα με τους ακόλουθους τίτλους:

«ΜΠΛΕΚΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΚΕΛ - Ο κατηγορούμενος Νίκος Λίλλης με την κατάθεση του ρίχνει φως στο σκάνδαλο και αποκαλύπτει τη διαδρομή του χρήματος» είναι ο τίτλος της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".

«ΕΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ - Ο Λίλλης ενέπλεξε το κόμμα στις μίζες» λέει ο «ΠΟΛΙΤΗΣ», για «Διαδρομές εκατομμυρίων σε μίζες» κάνει λόγο η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

«ΟΝΟΜΑΤΑ - ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΛΛΗ - Σε κομματικά γραφεία επεκτείνονται οι έρευνες για το σκάνδαλο Cyta( ΑΤΗΚ)» σημειώνει ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», ενώ «ΧΑΡΑΥΓΗ», όργανο του ΑΚΕΛ, έχει τίτλο «Ισχυρισμοί για μίζες».

Στο μεταξύ, η εβδομαδιαία «Καθημερινή» Κύπρου στην ηλεκτρονική της έκδοση γράφει ότι για την υπόθεση εξακολουθεί να αναζητείται από την Αστυνομία, ο συνδικαλιστής Ορέστης Βασιλείου για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι διέφυγε στο εξωτερικό προχθες.

Πληροφορίες της εφημερίδας, από την ΑΤΗΚ, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς πως είναι σε επαγγελματικό ταξίδι για λογαριασμό της Αρχής, ενώ η αστυνομία διερευνά και το ενδεχόμενο να ειδοποιήθηκε και να έφυγε για το εξωτερικό. Πάντως, ο συνδικαλιστής, ο οποίος κατείχε την ίδια ώρα θέσεις - κλειδιά στη CYTA και ήταν γνωστός στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού χειριζόταν χορηγικά προγράμματα και τις συμφωνίες της CYTAVISION, θεωρείται ως «άνθρωπος- κλειδί» για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι προχθεσινές τρεις συλλήψεις δημιουργούν αλυσιδωτές εξελίξεις και διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό, «αφού δύο από τους συλληφθέντες, αλλά και ο υπό σύλληψη συνδικαλιστής, κάθε άλλο παρά συνδέονται με το ΑΚΕΛ, αναγκάζοντας τον ΔΗΣΥ να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως «απ' όπου και να προέρχονται οι κηλίδες θα πρέπει να καθαρίσουν».