ΚΥΠΡΟΣ

Το Κυπριακό συζήτησε ο ΥΠΑΜ με Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ

Το Κυπριακό συζήτησε ο ΥΠΑΜ με Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου πληροφόρησε τον Α΄ Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) της Ελλάδος Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις συνεχιζόμενες απειλές και αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας από πλευράς Τουρκίας, τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα .

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών ενώ εξετάστηκαν τρόποι για αναπροσαρμογή και επανασχεδιασμό της, στη βάση των νέων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών δεδομένων».

Έγινε επίσης ανασκόπηση στρατηγικών και επιχειρησιακών θεμάτων με στόχο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών. Αναφέρθηκαν επίσης σε ζητήματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση και στον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Άμυνας, επιδίδοντάς τιμητική πλακέτα στον Α΄ Υπαρχηγό του ΓΕΣ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική Κυβέρνηση για την αμέριστη και πολύπλευρη στήριξη που δίδει προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και προς τον ίδιο προσωπικά για τη στενή συνεργασία και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει με στόχο οι σχέσεις των δυο χωρών να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν.

Ο Α’ Υπαρχηγός του ΓΕΣ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο της επιθεώρησης των μονάδων της ΕΛΔΥΚ, όπως διαβάζουμε στο ikypros.