ΚΥΠΡΟΣ

Βίντεο: Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Βίντεο: Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

O μεγάλος νικητής των εκλογών του ΔΗΚΟ είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε μια εκλογική διαδικασία-μαραθώνιο, με ανατροπές ενστάσεις και την αγωνία να φτάνει στο ζενίθ, κατάφερε να υπερνικήσει τον αντίπαλο του με ποσοστό που ανέρχεται ανεπίσημα στο 51% έναντι 49%.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επικράτησε του αντιπάλου του σε όλες τις επαρχίες πλην της Λευκωσίας και της κάλπης Αμμοχώστου-Λάρνακας.

«Απόψε μίλησε ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος. Μιλήσατε εσείς και σας άκουσε ολόκληρη η Κύπρος. Θέλω να ευχαριστήσω τις 25 χιλιάδες μέλη του κόμματος που αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους για να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η συμμετοχή σας θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης», είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος μετά την ανακήρυξη του.

Παράλληλα έτεινε χέρι φιλίας προς τον Μάριο Καρογιάν λέγοντας ότι όσα λέχθησαν διαγράφονται. Από αύριο γυρίζουμε σελίδα και ξεκινούμε σκληρή δουλειά τόνισε.

Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε μαραθώνιο αφού οι κάλπες άνοιξαν με μικρή καθυστέρηση 20 λεπτών στις 09.20 το πρωί και ολοκληρώθηκε το επόμενο πρωί στις 02.00.

Η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα ήταν από τις πρώτες ώρες μαζική, κάτι που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι κατέβαλλαν τις οφειλές τους την τελευταία στιγμή, οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες. Σημειώνεται ότι αρκετοί ψηφοφόροι αναχώρησαν από τα εκλογικά κέντρα χωρίς να ψηφίσουν για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 38.605 μέλη. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά 24.835 ψηφοφόροι δηλαδή ποσοστό 64,35%.

Πηγη ΣΙΓΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε θρίλερ η καταμέτρηση των ψήφων για την προεδρία του ΔΗΚΟ