ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Διάγγελμα απόψε για την κατάσταση στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Διάγγελμα απόψε για την κατάσταση στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλύσει την κατάσταση στο κυπριακό, σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 8.45 απόψε, στο Προεδρικό.

Η συνέντευξή Τύπου θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι ΣΙΓΜΑ. H συνέντευξη Τύπου θα είναι διάρκειας μιάμιση ώρας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες μετά τη συνάντησή του με τον Ντερβίς Έρογλου, ανέφερε ότι κοινή δήλωση των ηγετών των δύο κοινοτήτων θέτει το πλαίσιο και τις βασικές αρχές λύσης.

Τόνισε, όμως ότι δεν αποτελεί την τελική λύση, αλλά την απαρχή μιας επίπονης προσπάθειας για επίτευξη των επιθυμητών στόχων. Kάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου σε ενότητα και εξέφρασε την ελπίδα, πως η χθεσινή ημέρα θα αποτελέσει την απαρχή για να τεθεί τέρμα σε μία απαράδεκτη κατάσταση που κρατά διαιρεμένη την Κύπρο για 40 και πλέον χρόνια.

Επεσήμανε ότι η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής, αλλά και τη σωρεία των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία να μετεξελιχθεί σε ένα ομόσπονδο, δικοινοτικό, διζωνικό κράτος με πολιτική ισότητα, που θα ενώνει το κράτος, το λαό και την οικονομία, μια λύση που θα είναι διαρκής, λειτουργική, αλλά και πριν και πάνω από όλα βιώσιμη.

Διαβάστε επίσης

Μπαν Κι Μουν: Ικανοποίηση από το Κοινό Ανακοινωθέν Κυπριακού

ΔΗΚΟ: Διαφωνεί με το Κοινό Ανακοινωθέν-Πιθανή αποχώρηση από κυβέρνηση

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Να μετατραπεί η Ανατολική Μεσόγειος σε πεδίο ειρήνης

Έρογλου: Έτοιμος να συζητήσει το μέλλον των Βαρωσίων