ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Εγκατέλειψε το ΔΗΚΟ ο παραιτηθείς υπουργός Ενέργειας

Κύπρος: Εγκατέλειψε το ΔΗΚΟ ο παραιτηθείς υπουργός Ενέργειας

Ο παραιτηθείς υπουργός Ενέργειας , Γιώργος Λακκοκτρύπης, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από τις τάξεις του ΔΗΚΟ , του οποίου ήταν μέλος. Προηγουμένως ενημέρωσε γραπτώς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.



Σε γραπτή δήλωση ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρει ότι τον βρίσκει κάθετα αντίθετο η χρονική στιγμή κατά την οποία το ΔΗΚΟ επέλεξε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και προσθέτει ότι θεωρεί πως «σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει ο Κυπριακός Ελληνισμός, με μια νέα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού να βρίσκεται σε εξέλιξη και την οικονομία να είναι στην κρισιμότερή της καμπή, η ιστορία του ΔΗΚΟ επιβάλλει την παρουσία του Κόμματος στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων».

Η Κ.Ε. του ΔΗΚΟ αποφάσισε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι υπουργοί του κόμματος, λόγω διαφωνιών στο κυπριακό, και εκτός του κ. Λακκοτρύπη αποχώρησαν και οι υπουργοί 'Αμυνας, Υγείας και Παιδείας.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Λακκοτρύπη δήλωσε:«Η απόφαση του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη να υποβάλει παραίτηση από το Δημοκρατικό Κόμμα είναι σεβαστή όπως σεβαστές είναι και οι προσωπικές φιλοδοξίες και σχεδιασμοί του».