ΚΥΠΡΟΣ

Μουφτής: Να αφεθούν ελεύθερες οι επισκέψεις στο τεκκέ

Μουφτής: Να αφεθούν ελεύθερες οι επισκέψεις στο τεκκέ

Σε θετική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, δήλωσε ο “πρόεδρος” του “τμήματος” θρησκευτικών υποθέσεων, μουφτής Ταλίπ Αταλάι λέγοντας ότι σε αυτή εκφράστηκε η ελπίδα για ειρήνη στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων ΤΑΚ ο κ. Αταλάι είπε ότι ο Τζο Μπάιντεν τους εξέφρασε την στήριξή του στην επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει οι θρησκευτικοί ηγέτες να χρησιμοποιούν πολιτική γλώσσα ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ισότητας (των δύο πλευρών).

Ο κ. Αταλάι πρόσθεσε ότι το γεγονός πως το 1963, όταν ξέσπασαν τα γεγονότα, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ένας θρησκευτικός ηγέτης δημιούργησε αρνητική εντύπωση για την εκκλησία στην τουρκική πλευρά και για να διορθωθεί αυτή η εικόνα το βάρος πέφτει στην εκκλησία. “Πρέπει να χρησιμοποιείται μια θετική γλώσσα και να κρατείται απόσταση από την πολιτική γλώσσα”.

Στην συνάντηση, συνέχισε, συζητήθηκε γενικά το θέμα της φροντίδας και λειτουργίας των χώρων λατρείας και ο ίδιος ζήτησε όπως ανοίξει ο τεκκές Χαλά Σουλτάν για τις πέντε προσευχές, αλλά και να διευκολυνθούν οι επισκέψεις στον συγκεκριμένο χώρο. Οι επισκέψεις προς το Χαλά Σουλτάν πρέπει να αφεθούν εντελώς ελεύθερες, κατέληξε.

πηγη ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια οργή για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί