ΚΥΠΡΟΣ

Κύκλο επαφών με τα κόμματα ξεκινά ο ΥΠΟΙΚ Κύπρου

Κύκλο επαφών με τα κόμματα ξεκινά ο ΥΠΟΙΚ Κύπρου

Κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα ξεκινά εντός της εβδομάδας ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα ζήτησε ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ, ύστερα από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τη σταδιακή επάνοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ με κόμματα την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, χωρίς να αποκλείεται κάποια συνάντηση να μεταφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς το όλο πρόγραμμα των επαφών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

Ο ΥΠΟΙΚ είχε εξαγγείλει μετά την ολοκλήρωση, στις 17 Μαΐου, από την Τρόικα της 4ης αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής ότι με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει επαφή με όλα τα πολιτικά κόμματα για να ενημερώσει “για τις επόμενες κινήσεις που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, και με τη σταδιακή επάνοδο της Κύπρου στις αγορές”.

Ανέφερε επίσης ότι θα ενημερώσει σχετικά και τη Βουλή και σημείωσε ότι “λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα αυτών των πληροφοριών” έκρινε πως πρώτα θα πρέπει να ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες “και στη συνέχεια να υπάρξει και η δημόσια πληροφόρηση”.

Πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΜ: Υπέβαλε αίτημα για συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο