ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Εμπλοκή εκταμίευσης θα οδηγήσει σε καθυστέρηση

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Εμπλοκή εκταμίευσης θα οδηγήσει σε καθυστέρηση

Η Κυβέρνηση έχει τα απαραίτητα κονδύλια και θα προχωρήσει στις δύο μεγάλες πληρωμές του κρατικού μισθολογίου και του 13ου το Δεκέμβριο.

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει το Υπουργός Οικονομικών, για την περίπτωση εμπλοκής της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Αν ληφθεί απόφαση στην Κύπρο, που να ακυρώνει ή να διαφοροποιεί τα δεδομένα, η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης της Κύπρου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου, θα τερματιστεί, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η επόμενη ευκαιρία, πρόσθεσε, δεν θα είναι πριν την άνοιξη.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο συζήτησης προτάσεων νόμου για αναβολή εφαρμογής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, απηύθυνε έκκληση προς τη Βουλή να είναι σε εγρήγορση αλλά να μην προβεί «σε κινήσεις που θα μας δημιουργήσουν μόνο πρόβλημα χωρίς κανένα πρακτικό όφελος».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση έχει τα απαραίτητα κονδύλια και θα προχωρήσει στις δύο μεγάλες πληρωμές του κρατικού μισθολογίου και του 13ου το Δεκέμβριο.

Εξήγησε επίσης ότι δεν πρόκειται τους αμέσως επόμενους μήνες να υπάρξουν μαζικές εκποιήσεις, αφού για την εφαρμογή του νόμου χρειάζεται, όπως είπε, να εγκριθούν κανονισμοί.