ΚΥΠΡΟΣ

Πέντε άτομα εμπλέκονται σε βιασμό τουρίστριας στην Αγία Νάπα

Πέντε άτομα εμπλέκονται σε βιασμό τουρίστριας στην Αγία Νάπα

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 9 Οκτωβρίου στη Λάρνακα, παραπέμφθηκαν πέντε πρόσωπα από τη Λεμεσό ηλικίας από 23 μέχρι 37 χρόνων, τα οποία κατηγορούνται για βιασμό Βρετανίδας τουρίστριας, που έγινε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Μαΐου, στην Αγία Νάπα.

Την απόφαση για απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τη περασμένη Δευτέρα 8 Ιουνίου, όταν οι πέντε ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του μετά τη λήξη των διαταγμάτων κράτησης τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία η Βρετανίδα τουρίστρια, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 μεταξύ των ωρών 01.05 – 03.05 σε άγνωστη περιοχή στην Αγία Νάπα έπεσε θύμα βιασμού από δύο άγνωστα πρόσωπα.

Η Βρετανίδα είχε εξεταστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από ιατροδικαστή και από τις εξετάσεις δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε πληροφορία εναντίον 23χρονου από τη Λεμεσό, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο 30 Μαΐου, ενώ τη Δευτέρα 1η Ιουνίου συνελήφθη άλλος νεαρός ηλικίας 25 ετών επίσης από τη Λεμεσό.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη 2 Ιουνίου δύο νεαροί ηλικίας 23 και 37 χρόνων από τη Λεμεσό, ενώ 25χρονος που καταζητείτο από την Αστυνομία συνελήφθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Μέχρι την έναρξη της δίκης στις 9 Οκτωβρίου, το Δικαστήριο έθεσε περιοριστικούς όρους στα πέντε πρόσωπα, δηλαδή να παραδώσουν στην Αστυνομία όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να πληρώσουν εγγύηση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ έκαστος.

Οι δύο από τους πέντε κατηγορουμένους έχουν εκπληρώσει τους όρους που έθεσε το Δικαστήριο και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι τρεις είναι υπόδικοι.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανίδα έχει ήδη αναχωρήσει για την πατρίδα της, ενώ εξέφρασε προθυμία να επιστέψει στην Κύπρο για να καταθέσει εναντίον των πέντε προσώπων, εφόσον της ζητηθεί από το Δικαστήριο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις