ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ ανανεώνουν τη συνεργασία τους στον πολιτισμό

Κύπρος-Ισραήλ ανανεώνουν τη συνεργασία τους στον πολιτισμό

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα (22/9) με τη νέα Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Yael Ravia-Zadok στην οποία ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί το ανανεωμένο Πρόγραμμα Συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της νεολαίας και του αθλητισμού, το οποίο είναι έτοιμο για να υπογραφεί από τους Υπουργούς των δύο χωρών στην Κύπρο ή το Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντησή τους, ο Υπουργός και η Πρέσβης αναφέρθηκαν τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες σε όλους τους τομείς και εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της νεολαίας και του αθλητισμού.

Ακολούθως, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε την Ravia-Zadok για τις νέες εκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και γενικότερα την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου. Παρουσίασε, επίσης, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ενίσχυση και διεθνοποίηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε η Πρέσβης του Ισραήλ για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την επίσπευση των διαδικασιών για αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις