ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Αδύνατη η συμφωνία με Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Ακιντζί: Αδύνατη η συμφωνία με Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Αδύνατη φαίνεται να βλέπει την κατάληξη σε συμφωνία για το Κυπριακό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Ο κ. Οζγκιουρκούν δήλωσε στην εφημερίδα «Gunes» πως «ούτε στα επόμενα 50 χρόνια δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, λόγω της ιδιοσυγκρασίας των Ελληνοκυπρίων, που δεν στοχεύουν να κάνουν οποιαδήποτε συμφωνία».

Προσέθεσε δε πως στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο κ. Ακιντζί του ανέφερε συγκεκριμένα: «δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον Αναστασιάδη».

Ο Χουσεΐν Οζγκιουργκούν αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μουσταφά Ακιντζί, στον οποίο έθεσε πληροφορίες, που προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά για την απόσυρση του τουρκικού στρατού. Η απάντηση που πήρε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως ισχυρίζεται ο Χ. Οζγκιουργκούν, ήταν πως «η απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί δεν είναι δυνατή». Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα αποδεχτούν ποτέ κάτι τέτοιο, «συνεπώς οι Ελληνοκύπριοι ψεύδονται», του ανέφερε ο Ακιντζί. Όταν ζήτησε ο κ. Οζγκιουρκούν από τον Μουσταφά Ακιντζί να προβεί σε συγκεκριμένη δήλωση, του πρότεινε να την κάνει ο ίδιος «προκειμένου να ξεμπερδεύουν με αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχει Τουρκοκύπριος «πρόεδρος», ο οποίος να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει τις ενεργείς και αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας, επεσήμανε ο Χουσεΐν Οζγκιουργκούν και ισχυρίστηκε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί του είπε πως δεν θα υπέγραφε μια τέτοια συμφωνία.