ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τα δύο «πρόσωπα» του serial killer – Τι πυροδότησε τη μανία του να σκοτώνει γυναίκες (pics)

Κύπρος: Τα δύο «πρόσωπα» του serial killer – Τι πυροδότησε τη μανία του να σκοτώνει γυναίκες (pics)
Ψάχνουν κι άλλα πτώματα στο «φρεάτιο του θανάτου»
cyprustimes.com

Οι Αρχές ερευνούν πότε ξεκίνησε ο 35χρονος τη δολοφονική του δράση και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες.

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ανακριτές που διερευνούν τη φρικιαστική υπόθεση με τον serial killer που ξεφορτωνόταν τα θύματα του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού στην Κύπρο.

Οι έρευνες από το Γραφείο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έπειτα από τις οποίες στήνεται το παζλ της δολοφονικής του δράσης, αφού κρυμμένος πίσω από το λογαριασμό «Ορέστης», που συνδέθηκε με το IP address του, ψάρευε τα θύματά του.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, ο 35χρονος λοχαγός φαίνεται να είχε συνομιλίες σε πλατφόρμα γνωριμιών με γυναίκες οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο.

Ψάχνουν κι άλλα πτώματα στο «φρεάτιο του θανάτου»

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην 6χρονη κόρη της 38χρονης Marry Rose, την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, αφού φαίνεται ότι στο φρεάτιο υπάρχουν κι άλλα πτώματα.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ συνεχίζονται σήμερα, μετά τη μικρή διακοπή λόγω προβλήματος που προέκυψε.

Την ίδια ώρα, σαρωτικές έρευνες διεξάγονται και στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της 6χρονης, το πτώμα της οποίας μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν στο σημείο, λόγω του ότι, ο 35χρονος επιμένει στον ισχυρισμό του, ότι πέταξε την 6χρονη στη λίμνη και μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, όταν πέταξε το πτώμα της μικρής, κόλλησε στο δέντρο και στη συνέχεια την έσπρωξε ξανά στη λίμνη.

Σχημάτισαν εικόνα, ψάχνουν την αφορμή

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθώς και τον τόπο δράσης του.

Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε τη δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώσει με τόσο μένος γυναίκες, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο - τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Τα δύο πρόσωπα του «Ορέστη»

Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, αυτό του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.

Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου.

Παράλληλα, το ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματά του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής σε φωτογραφική εταιρεία της Κύπρου.

Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, στο πλαίσιο της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση - «κόλαφος» από το ΕΣΡ: Βάζει «λουκέτο» σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό

Σοκάρει η Πάολα: Έτσι έμαθα πώς σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης

Σχετικές ειδήσεις