ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» διορίζει ο Ερντογάν

Κατεχόμενα: «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» διορίζει ο Ερντογάν

Νέο προεδρικό διάταγμα υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεων, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση συντονιστικού οργάνου και το διορισμό «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων».

Ο «Συντονιστής Κυπριακών Υποθέσεων», ο οποίος θα διοριστεί από τον Τούρκο πρόεδρο θα επέχει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης ή υπουργού και –σύμφωνα με το διάταγμα- θα είναι επιφορτισμένος για το γενικό συντονισμό με τον πλέον κατάλληλο τρόπο όλων των σχέσεων της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

Πιο συγκεκριμένα, αποστολή του «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» θα είναι η εξεύρεση τρόπων ανάπτυξης της οικονομίας κυρίως του ψευδοκράτους σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές. Θα συντονίζει και θα σχεδιάζει την παροχή της οικονομικής, υλικής και τεχνικής βοήθειας που θα προέρχεται από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον σκοπό αυτό θα συσταθούν και προσωρινές ομάδες εργασίας με στις οποίες θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες για να παρακολουθούν και να αξιολογούν την εφαρμογή των οικονομικών προγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στo ψευδοκράτος και την Τουρκία.

Οι αρχές του ψευδοκράτους θα ενημερώνουν για κάθε θέμα τον αρμόδιο «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» της Τουρκίας και θα ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν διαμειφθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης:

Ντάνος - Γκότσης - Δαλάκα: Ποιος κέρδισε τα πιο πολλά από το Survivor;

Θέμης Αδαμαντίδης: Δείτε την εικόνα του τραγουδιστή μετά τον ξυλοδαρμό (pics)

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Σχετικές ειδήσεις