MEDIA

Δημοσιογράφος πρώτης γραμμής αποκαλύπτει: «Η οικογένειά μου δεν μπορούσε να με στηρίξει οικονομικά»

Δημοσιογράφος πρώτης γραμμής αποκαλύπτει: «Η οικογένειά μου δεν μπορούσε να με στηρίξει οικονομικά»

Πέρασε πολύ δύσκολα μέχρι να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να δει τη ζωή με αισιοδοξία. Η γνωστή δημοσιογράφος αποκαλύπτει τον Γολγοθά που ανέβηκε. 

Ο λόγος για την Πόπη Τσαπανίδου η οποία παρά τις δυσκολίες που της έτυχαν σε πολύ τρυφερή ηλικία (έχασε τον σύζυγο της όταν ήταν 25 ετών και ήδη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών), κατάφερε να ξεχωρίσει και να πετύχει στον χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης.

«Όντως έμεινα πολύ μικρή μόνη, με τις ευθύνες τριών παιδιών. Η οικογένειά μου είχε τα απαραίτητα, αλλά πέρα από την απεριόριστη αγάπη και την απέραντη ψυχική και συναισθηματική στήριξη δεν μπορούσαν να με στηρίξουν οικονομικά.

Έπρεπε μόνη μου να βρω τα πατήματά μου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της δημοσιογραφίας. Ρίσκαρα, διότι πήγαινα στο άγνωστο, με σκοπό να ξεχωρίσω από τη μάζα και να εξελιχθώ επαγγελματικά. Κι όλο αυτό δεν έγινε για προσωπικό όφελος και ματαιοδοξία, αλλά και για να φροντίσω την οικογένειά μου. Αυτό ήταν το πρωταρχικό μου μέλημα. Η δική μου εμπειρία έδειξε πως μόνο όταν ρισκάρεις και δεν μένεις στάσιμος, πας μπροστά».

Ήταν μόλις 16 ετών όταν ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της κείμενα στην εφημερίδα Μακεδονία. Το 1998 μεταπήδησε στην τηλεόραση και έκτοτε μετρά πάνω από είκοσι χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας. Στην αξιόλογη πορεία της ως δημοσιογράφου και ρεπόρτερ έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα.

«Έχω βρεθεί σε εμπόλεμες ζώνες, έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις και θυμάμαι αρκετά περιπετειώδη περιστατικά που βίωσα σε αυτή τη δουλειά, όπως, για παράδειγμα, μια χρονιά στην Ξάνθη που εργαζόμουν ως ρεπόρτερ στο Mega και ανέβηκα σε στρατιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου να καλύψουμε τις πλημμύρες.

Κάποια στιγμή τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ και σχεδόν με τράβηξαν από το έδαφος για να ανέβω στο ελικόπτερο, διότι ο καιρός είχε χειροτερέψει και έπρεπε να απογειωθούμε και να φύγουμε από το σημείο. Ακόμα μία συνάντηση που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν εκείνη με τον διπλωμάτη και πολιτικό Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε, ο οποίος την περίοδο 1985-1991 ήταν ο πανίσχυρος υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης. Ήμουν μόλις 25 χρόνων» περιγράφει στο People.

Πηγή: Gossip-tv.gr