MEDIA

Χωρίς ενημέρωση την Τρίτη

Χωρίς ενημέρωση την Τρίτη
24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Αφορμή το κλείσιμο του...

24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους, σε 24ωρη απεργία από τις 6 πμ της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 πμ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 για να αντιταχθούμε:

• Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων.
• Στη συνολική επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΙΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΥΠΘ).
• Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών.
• Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
• Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
• Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
• Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».

Διεκδικούμε:
• Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου.
• Το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
• Να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία.

Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

"Το Βήμα"

Η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης του Βήματος ανακοινώθηκε επίσημα στους εργαζόμενους το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή της εφημερίδας, Παντελή Καψή.

Σήμερα στο τελευταίο φύλλο που κυκλοφορεί, υπάρχει θέμα που αιτιολογεί το κλείσιμο της έντυπης έκδοσης και της εφεξής κυκλοφορίας του σε ηλεκτρονική μορφή.

Λόγω της απαίτησης των καιρών, όπως αναφέρεται, «Το Βήμα αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση».

Ο Παντελής Καψής στην ενημέρωση που έκανε στους εργαζόμενους δεν αρνήθηκε ότι ο οργανισμός θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Στην προσπάθειά του όμως να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, δήλωσε ότι κατέθεσε πρόταση στη διοίκηση του οργανισμού για περικοπές μισθών προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Συγκεκριμένα, πρότεινε μείωση 10% σε μισθούς από 1.000 έως 3.000 ευρώ και 15% από 3.000 ευρώ και άνω.

Η πρόταση του Παντελή Καψή για περικοπές αμοιβών αφορά το σύνολο των εργαζομένων του ΔΟΛ, γεγονός που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων στα Νέα. Τέλος, ανέφερε ότι ένα μέρος των εργαζομένων θα απορροφηθεί στο κυριακάτικο φύλλο, το οποίο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, ενώ οι υπόλοιποι θα μετακινηθούν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Διαβάστε επίσης: «Τίτλοι τέλους» για το ημερήσιο «ΒΗΜΑ»

Ροή Ειδήσεων