MEDIA

Φίλιππος Σοφιανός: Γι’ αυτό εξαφανίστηκα από την τηλεόραση – Οι σχολές βγάζουν ημιμαθείς ανθρώπους

Φίλιππος Σοφιανός
Ο Φίλιππος Σοφιανός εξήγησε γιατί εξαφανίστηκε από την πιάτσα της τηλεόρασης και του θεάτρου ενώ μίλησε και για τον χώρο της ηθοποιίας
ANT1

Ο Φίλιππος Σοφιανός εξήγησε γιατί εξαφανίστηκε από την πιάτσα της τηλεόρασης και του θεάτρου ενώ μίλησε και για τον χώρο της ηθοποιίας

Στα 10 χρόνια απουσίας του από τον χώρο της τηλεόρασης αλλά και για την ηθοποιία μίλησε ο Φίλιππος Σοφιανός το βράδυ της Τρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Εξηγώντας γιατί έλειψε από τον χώρο της τηλεόρασης ο Φίλιππος Σοφιανός είπε ότι «η αποχή ήταν αναγκαστική γιατί κατέβηκα στην Κύπρο για 7 χρόνια. Δεν είναι εύκολο να αφήσεις μία πιάτσα ολόκληρη για 7 χρόνια γιατί θεωρούν ότι ξενιτεύτηκες. Ακόμα μιλάω με ανθρώπους και μου λένε δεν είσαι στην Κύπρο;».

Ερωτηθείς αν δέχτηκε προτάσεις το διάστημα αυτό ο Φίλιππος Σοφιανός απάντησε ότι «το τηλέφωνο χτύπησε και το χτύπησα κι εγώ. Και με πήραν φίλοι και πήρα φίλους. Είναι λίγες οι παραγωγές παλιά που θα ήθελα να συμμετέχω. Τώρα ανθίζει η τηλεόραση».

Μιλώντας γενικότερα για την υποκριτική εκτίμησε ότι «έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, έχει υποπέσει σε βαθιά υποτίμηση. Οι ηθοποιοί απολάμβαναν μεγάλο σεβασμό. Το τοπίο που άφησα όταν πήγα στην Κύπρο δεν είναι αυτό που υπάρχει σήμερα».

Συνεχίζοντας, δε, σε οξείς τόνους ο Φίλιππος Σοφιανός σχολίασε ότι «έχει γεμίσει ο τόπος δραματικές σχολές που βγάζουν ημιμαθείς ανθρώπους που νομίζουν πως ηθοποιός είναι αυτός που παίζει στην τηλεόραση. Η πιθανότητα να βρεις καλές σχολές σήμερα είναι λίγες. Διδάσκουν άνθρωποι που δεν έχουν πείρα σκηνική, διδάσκουν άνθρωποι που δεν έχουν παίξει ποτέ. Υπάρχει μπέρδεμα, χάνουμε την έννοια της αξιοπρέπειας ενός ηθοποιού».

Ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε και για τα πάθη του λέγοντας ότι «ήταν εξτρίμ, είχα πάθος να πιλοτάρω και το έκανα, πέταξα μονοκινητήριο αεροπλανάκι» ενώ για την προσωπική του ζωή τόνισε ότι «έχω τρία παιδιά από τους τρεις γάμους μου. Έχω μαζέψει DNA από τρία διαφορετικά πλάσματα» και ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν ηθοποιοί, γιατί το επάγγελμα έχει πέσει σε βαθιά υποτίμηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Αντίστροφη μέτρηση! Πότε έρχονται Ελλάδα – Πώς η Ελλάδα εκτόξευσε τις πωλήσεις του μαχητικού

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά

Αργίες 2022: Δείτε όλες τις ημερομηνίες και τα τριήμερα της νέας χρονιάς