MEDIA

Σταματάει ο Σασμός μετά την παραίτηση του σκηνοθέτη του; Ο Alpha έδωσε την απάντηση

Σασμός
Σασμός

O Alpha απάντησε στην ερώτηση του «ενός εκατομμυρίου». Σταματάει ο Σασμός;

Σαν κεραυνός έσκασε το πρωί της Πέμπτης η είδηση ότι παραιτείται από τη σειρά «Σασμός» ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος. Αφορμή, η καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό.

Ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής επιτυχίας «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει, απολύτως ψευδείς και χυδαίες ενώ τόνισε ότι υπάρχει απόπειρα συκοφάντησης εναντίον του.

Ένα ερώτημα που προέκυψε από μια φανατική οπαδό της σειράς στο Twitter είναι το αν θα διακοπεί τελικά η σειρά μετά τις εξελίξεις με τον γνωστό σκηνοθέτη. Η απάντηση ήρθε από τον επίσημο λογαριασμό του Alpha στο Twitter και ήταν ξεκάθαρη. Η σειρά συνεχίζεται κανονικά!

Το tweet του Alpha

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την τηλεοπτική σειρά την οποία σκηνοθετεί, γιατί όπως αναφέρει, δεν θέλει με κανένα τρόπο η προσωπική του περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του, την παραγωγή και το κανάλι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος υποστηρίζει ότι γυναίκα με την οποία είχε περιστασιακή γνωριμία πριν από 12 -13 χρόνια απειλεί μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών χωρίς να τον κατονομάζει, ενώ τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης.

«Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μου επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου», υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης.

Προσθέτει ότι δεν θα αφήσει τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική του ζωή και πως δεν έχει μάθει να ζει «ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα».

«Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη που υπογράφει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, κατά τα πρώτα της βήματα στον χώρο το 2010. «Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21», είπε η ηθοποιός.

Τι αναφέρει ο σκηνοθέτης σε ανάρτησή του

Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους οσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτείται ο σκηνοθέτης του «Σασμού» μετά από καταγγελία για βιασμό