Ανασκόπηση 2022: Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Ο Μαέστρος της τηλεόρασης
MEDIA

Ανασκόπηση 2022: Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Ο Μαέστρος της τηλεόρασης

Η λέξη «Maestro» βρίσκεται στη λίστα με τις πιο συχνές αναζητήσεις στη Google για το 2022, στοιχείο που δίνει μία μικρή μόνο γεύση της μεγάλης επιτυχίας που έκανε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τη σεζόν που ολοκληρώνεται.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής (σ.σ η προηγούμενή του δουλειά στην TV ήταν τη σεζόν 2009-2010 με τίτλο «4») επέστρεψε στο τηλεοπτικό του σπίτι, στο κανάλι που τον ανέδειξε, το MEGA, για να κάνει το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του! Ο κόσμος, τα φανατικά στρατόπεδα των τηλεθεατών που τον ακολουθούν, ανυπομονούσαν από την πρώτη στιγμή να μάθουν και την παραμικρή λεπτομέρεια της νέας παραγωγής του μετρ της τηλεόρασης που μεταμορφωνόταν πλέον στον απόλυτο μαέστρο.

«Άρχισε λοιπόν χθες αυτό το νέο ταξίδι. Αισθάνομαι σαν τον μπαμπά που πήγε το παιδάκι του πρώτη μέρα στο σχολείο και το άφησε… Που το παραδίδει και ελπίζει να είναι όλα καλά», έγραψε λίγο πριν την πρεμιέρα της 13ης Οκτωβρίου του 2022 στο Instagram έχοντας άγνοια του τι θα ακολουθήσει.

Τις επόμενες ημέρες, μετά την προβολή μόλις του πρώτου επεισοδίου, όλοι άρχισαν να μιλούν για το «Maestro». Ερμηνείες, σενάριο που θύμιζε τα love stories του Χριστόφορου αλλά μόνο που αυτή τη φορά είχαν διανθιστεί με κοινωνικά και επίκαιρα ζητήματα, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική επιμέλεια, έγιναν θέματα συζήτησης τόσο στους κύκλους των τηλεκριτικών όσο και στα πηγαδάκια των τουιτεράδων ή των τηλεθεατών, με το «Maestro» να μεταμορφώνεται γρήγορα στη μεγαλύτερη επιτυχία της σεζόν. Μία επιτυχία που δεν μεταφραζόταν απλά σε σαρωτικά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά και σε μία ανυπέρβλητη επιθυμία του κοινού να καθηλώνεται στον καναπέ του για το εβδομαδιαίο ραντεβού την εποχή μάλιστα που η έννοια του «On Demand» ανθεί!

Και όλα την ίδια στιγμή που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποδεικνύει και πάλι ότι είναι ένας αληθινός star, ένας άνθρωπος που ανοίγει δρόμους και καινοτομεί, που μετατρέπεται σε μία all time classic αξία που θα συντροφεύει τις τηλεοπτικές μας αναμνήσεις για χρόνια.

Η απόλυτη επιβράβευση ήρθε στις 11 Νοεμβρίου του 2022, όταν έγινε γνωστό πως η παγκόσμια συνδρομητική πλατφόρμα Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς. Και τότε εκείνος σαν έτοιμος από καιρό να ζήσει το μεγάλο όνειρο, να δει να εκπληρώνεται η τυχερή του ευχή, ώριμος, κατασταλαγμένος και συγκεντρωμένος στην τέχνη του, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια αρκούνταν να δηλώνει: «Κρατάω το “Maestro” πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι».

Και αυτό το ταξίδι θα συνεχιστεί καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος. Και ο Χριστόφορος, σαν γνήσιος καλλιτέχνης, είναι βέβαιο ότι επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Ανασκόπηση 2022: Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ένα από τα πρόσωπα του 2022

Ανασκόπηση 2022: Βασίλισσα Ελισάβετ, το πρόσωπο που σημάδεψε μια εποχή

Ανασκόπηση 2022 - Έλον Μασκ και Twitter: Ένας «γάμος» γεμάτος προβλήματα